неділю, 21 вересня 2014 р.

Стилі танго

 Танго Салон
Відрізняється більш відкритою позицією танцюристів у парі в порівнянні з «близьким обіймами». Це простір дозволяє танцювати більш різноманітні кроки, фігури, повороти і пози танго. Це більш вишуканий і витончений стиль виконання танго і також, як і танго Мілонгеро, заснований на принципах імпровізації, ведення-слідування і т. п.

Танго лісо

Дуже схоже на прості кроки, ходьбу або прогулянку (камінада), як їх називають у танго. У цьому стилі використовуються тільки самі основні кроки і фігури танго, немає безлічі поворотів, фігур і обертань.

Танго Нуево

Новий напрямок танго, це винаходи молодого покоління танцюристів по частині оригінальності кроків. Вони прагнуть знайти в танго свій власний неповторний стиль, придумуючи оригінальні обертання зі сплетінням і зганяння ніг, вишукані пози та підтримки. Танго Нуево вимагає для виконання багато місця, його часто танцюють у шоу і ніколи на мілонгах. Більше того, танцювати складні фігури поруч з парами, танцюючими Мілонгеро, вважається просто поганим тоном.

Танго Фантазія

Назва постановочного танго, яке виповнюється у шоу для глядачів. Це танго має найчастіше зовсім інші закони, на відміну від клубних (соціальних) стилів - закони постановочного та сценічного жанру. Це шоу, в якому музикою і постановником продиктовані кроки, характер і почуття. Для танго «фантазія» характерна віртуозна техніка виконання, видовищність рухів і фігур.

Фінське танго

Фінське танго виникло у післявоєнній Фінляндії у 50-х роках. Меланхолічний стиль відображає тематики фінської народної творчості. Фінське танго виконується переважно у мінорних нотах. Щороку у фінському місті Сейнайокі відбувається фестиваль танго (Tangomarkkinat). Щороку фестиваль збирає понад 100,000 любителів танго. У місті також знаходиться музей Танго.

Бальне танго

Спортивний танець, який бере участь у програмах міжнародних конкурсів поряд з фокстротом, віденським вальсом та ін Відмінність від аргентинського - відсутність імпровізації. Всі рухи відповідають певним правилам.Останнім часом бальне танго поділяють на міжнародний (англійський) та «європейський» стилі. Воно утворилось тоді, як танго вперше поширилось у Європу та Північну Америку. Танець був спрощений, адаптований для традиційних бальних танцюристів і включений до репертуару Міжнародних бальних змагань. Англійське танго було вперше класифіковано в жовтні 1922, і повинно було виконуватись у ритмі 4/4.
Бальне танго відрізняється і музикою і стилем від аргентинського танго, з коротшими, чіткими рухами та характерними рухами закидання голови, які зовсім не властиві аргентинському та уругвайському танго. Вони танцюються під кілька типів музики:
  • Танго
  • Вальс (танго версія вальсу)
  • Мілонга (схожий танець із швидшим ритмом)
  • Електронне танго
  • «Альтернативне танго», не-танго музика, з ритмом придатним для танцю
(за матеріалами Вікіпедії)

Немає коментарів:

Дописати коментар