вівторок, 14 червня 2016 р.

Традиційно на початку літа зразкова хореографічна студія «Тріумф» збирає в залі районного будинку культури любителів танцювального мистецтва.
Не став виключенням і червень цього року.  Чотирнадцятий звітний концерт «Тріумфу» - і знову аншлаг! Глядачі стали свідками феєричного дійства, організованого для жителів та гостей міста танцівниками віком від 5 до 17 років.
Цьогорічний концерт відрізнявся від попередніх тим, що не відтіняв своїми танцями подій, що відбуваються в державі. Акцент було зроблено на представлення латинської та стандартної європейської програми, зокрема всіх вразили кілька вальсів, які зовсім не були схожі один на інший ні постановкою, ні манерою виконання. Глядачі, що ділилися враженнями після концерту, наголошували, що у них змінився погляд на цей класичний танець. Адже до цього їм здавалося, що вальс – це просто кружляння, а виявилося, що на вальс можна дивитися й дивитися багато разів поспіль, і не знайти нічого спільного з попереднім виконанням.
Родзинкою нинішнього танцювального свята був своєрідний дитячий «віночок». За мету було представити глядачам тих тріумфівців, які постійно виїжджають на обласні, міжобласні, всеукраїнські та міжнародні конкурси, чим прославляють ім’я колективу та своє рідне місто. По черзі на сцену запрошувались учасники-конкурсанти. Під час виконання ними танцювальних па озвучувалась кількість нагород – медалей та кубків, завойованих ними на різноманітних змаганнях. А в цей момент на екрані демонструвалися фото, де було зафіксовані моменти їхньої слави.
Багато задоволення глядачам принесли танці у виконанні найменших учасників колективу, дітей віком 5-6 років: «Повільний вальс», яким вони відкривали свято; «Матусі» - танець, присвячений батькам, які левову частину часу відводять на допомогу своїм дітям під час тренувань, поїздок на конкурси та ін.; «Гаваї» - під час якого всі ніби побували на  тропічних островах, незважаючи на всю прохолоду місцевої погоди.
Діти 7-12 років подарували залу «Ча-ча-ча», «Євромікс» і неперевершене зібрання циганського табору з його запальними танцями.
Глядачі мали змогу спостерігати за танцями «Танго», «Латина» та «Віденський вальс» у виконанні учнів старшої групи.
Окремо хочеться сказати про сольні танці у виконанні як нинішніх учасників «Тріумфу», так і випускників цього колективу. Увазі присутніх були представлені сольний танець випускниці-2016 Байбузан Ольги та її партнера Шуліми Дмитра за допомоги випускника гімназії Каменєва Миколи; чудове «Танго на трьох» у виконанні Бєлової  Анастасії, Шуліми Дмитра та Прокопенка Андрія; «Пасадобль» (Марина Горбенко – Шуліма Дмитро) – танець, що передав усю велич перебування на арені тореадора.
Не залишив байдужими глядачів і танець «Покоління», сольні партії в якому виконували Горбенко Марина, Кардаш Катерина та Шевченко Катерина. Не зважаючи на німу мову танцю, глядачі пройнялися дійством, яке відбувалося на сцені: народження дитини, турбота мами про неї протягом всього життя, відхід мами в небуття… проте життя продовжується – і ангели знову приносять дитину, та вже її доньці.
Своєрідною несподіванкою для всіх став виступ, якщо можна так сказати, непрофесійних танцівників – випускників 11-А класу Маловисківської гімназії, дітей, які не займалися танцями до того часу, доки їм не потрібна стала допомога у підготовці до випускного балу. В знак подяки свій «Випускний танець» вони подарували керівнику Анні Подолян, колективу «Тріумфу» та всій глядацькій аудиторії.
Танцювальне дійство перемежовувалося піснями й пісенними композиціями у виконанні учнів групи «Зірочка» Зуєнко Софії та Зовви Дмитра і працівників районного будинку культури Сороки Івана та Овсяннікової Ірини.
Завершився концерт запрошенням всіх на танцювальний бал. І знову зал вразив вальс – чудовий, кольоровий у розмаїтті бальних суконь, масштабний за кількістю учасників (86 осіб!).
По завершенню концерту на сцену з вітальними словами піднялися заступник голови районної ради Палій В.І., керівник апарату районної державної адміністрації Гончарова А.В., начальник відділу освіти районної державної адміністрації Кравченко С.В., начальник відділу культури і туризму РДА Левченко Л.А., методист дитячо-юнацького центру «Вись» Білан Н. В., міський голова Гульдас Ю.Л., який традиційно вручив колективу святковий торт. Звучали слова подяки керівнику Анні Подолян та її помічнику Горбенко Марині від голови батьківського комітету Шуліми Наталії та старости групи Склярової Валентини і від учнів.
Зі словами подяки на адресу своїх учнів та їх рідних виступила й керівник студії Анна Подолян, яка вручила батькам подяки за активну участь у житті колективу та допомогу в організаційних питаннях, зокрема Шулімі Наталії, Скляровій Валентині, Сергеєвій Олені, Притулі Ірині, Марциненко Ірині, Гульдас Тетяні та Алютіній Ірині. Подяка звучала й на адресу директора районного будинку культури Туза І.В., директора ДЮЦ «Вись» Кузьмича В.П., працівників РБК, керівників гуртка ДЮЦ «Вись» Бабаєва Г.А. та його дружини Бабаєвої Н.В., начальника відділу освіти Маловисківської РДА Кравченко С.В., голови РДА Сороки П.В. та його заступника Синчук Л.С., голови районної ради Сосновської С.М., міського голови Гульдаса Ю.Л., директора Великовисківського будинку культури Кудрі Д.В. та його батька Кудрі В.М., спонсорів свята Мамедової З.В., Семчишиної А.Б., Петровець Т.І. та її сину Петровця Д.С., Сороки В.П.
14-й звітний концерт завершився, проте життя продовжується. Після канікул – новий, 15-й рік існування «Тріумфу». Будемо очікувати нового концерту!

Немає коментарів:

Дописати коментар