пʼятницю, 13 листопада 2015 р.

Опис танцю

Ча-ча-ча танцюють у темпі 120 ударів за хвилину (30 тактів на хвилину). Положення корпуса таке саме, як і в самбі – вага тіла переноситься на пальці ніг. Перший крок сильніший, виразний, що підкреслюється більшою тривалістю виконання порівняно з іншими чотирма кроками. Композиції в цьому танці так само різноманітні, як і грайливі: одна з них називається "полювання" і полягає в тому, що один з партнерів повертається до другого спиною – такий собі жарт у дусі народного танцю. Словом, на відміну від ліричної, "дорослої" румби, танець ча-ча-ча радше схожий на ексцентричного підлітка, неслухняного й вередливого.
Основний крок 
Також називають "Базове шасе"

Коли на рахунок «раз-два», вага тіла спочатку частково переноситься на випрямлену ногу, а потім повертається на іншу, танцюрист виконує характерне для кубинських танців похитування стегнами, почергово згинаючи спочатку одне, а потім інше коліно.
Відео з танцювального клубу
На рахунок «ча-ча-ча» виконується шасе - крок ненавантаженою ногою, приставляння другої ноги і знову невеличкий крок з переносом ваги тіла. В основному кроці шасе виконується вбік, інші типи шасе дозволяють танцюристам переміщатися і виконувати складніші фігури. Стилі ча-ча-ча можуть відрізнятись позицією шасе в ритмічній структурі. Оригінальний кубинський та бальний варіант рахунку в ча-ча-ча є "два, три, чачача" або "чотири-і-раз, два, три". Танець не починається на першому ударі такту, хоча він може початись з перенесення ваги на праву ногу лідера.
Щоправда, багато соціальних танцюристів рахують "раз, два, ча-ча-ча" і їм складно підлаштуватись під "правильну" фазу танцю.[3]

Музика

Ча-ча-ча можна танцювати під автентичну кубинську музику, чи під латиноамериканський поп чи рок. Музика для міжнародного бального ча-ча-ча є енергійною і з постійним ритмом. Кубинське ча-ча-ча більш чуттєве і може включати складні поліритми.

Немає коментарів:

Дописати коментар